29.7.17

9–10/1996 (Rumba 5)

Babylon Zoon Spaceman oli viime viikolla ylivoimaisin ykkönen, mitä 50 hittiä -listalla on nähty: ero Täysikuuhun oli 109,32 pistettä. Spacemanin saldo ei ollut mitenkään tähtitieteellinen, mutta vastus oli kovin softia – tästä kielii se, että Täysikuu romahtaa nyt kakkospaikalta 14:nneksi.

Vastus on koventunut olennaisesti viikon mittaan, sillä Aikakone, Oasis ja Sting lähestyvät Babylon Zoota vauhdikkaasti. Vaikka eivät huippua saavuttaisikaan, Oasis ja Sting ovat jo nyt ylempänä listalla kuin koskaan ennen. Ensimmäistä kertaa kärkinelikossa on kolme brittilaulua, ja tueksi rientää Top 10:een vielä Take Thatin jäähyväissingle, mainiosti videoitu How Deep Is Your Love.

4R:n nousu suoraan Radiomafian Top 40:n kärkeen ei saa kovin kummoista vastakaikua 50 hittiä -listalta, koska Moodin sinkkujen muu kannatus on laihaa. Loving the Alienin mukaannousu nostaa kuitenkin bändin eri nimineen kakkoseksi hittien lukumääräisessä vertailussa. Ruusuilla on nyt 12 Top 50 -visiittiä, Madonnalla neljätoista. Kevät ja minä on yhdeksäs Tommi Läntisen tilastomerkintä, mutta yksikään niistä ei ole yltänyt 20. sijaa korkeammalle.