29.7.17

11–12/1996 (Rumba 6)

Sen kahden vuoden aikana, kun 50 hittiä -listaa on laadittu viikoittain, ei yksikään esikoishitti ole debytoinut 13. sijaa korkeammalla. Tuon Jamie Waltersin ennätyksen rikkoo nyt suoraan 11:nneksi nouseva poikaviisikko XL5. Single Kaunis peto, jolla tuottaja-säveltäjä Kristian Maukosen trendiapinointi on edennyt Backstreet Boysiin ja East 17:iin, on ehtinyt jo Radiomafian myyntilistan ykköseksi. Rumban viikkolistojen debyyttiennätystä (7) pitää yhä REMin What's the Frequency, Kenneth?.

Yleensä 50 hittiä -listan kärkilevyt saavat ykkössijoja muissakin tilastoissa, joko myynti- tai radiopuolella. Don't Look Back in Angerin tämänviikkoinen sijoitus on kuitenkin Oasisin uran ensimmäinen suomalainen paalupaikka. Bändi on ollut singlemyynnissä korkeimmillaan kolmantena, ja (What's the Story) Morning Glory? on nyt albumilistalla yhtä ylhäällä kuin ilmestymisensä aikoihin eli kahdeksantena. Anger-sinkulta löytyvä Slade-cover Cum On Feel the Noize oli tosin Radiomafian taajimmin soitettu  biisi tammikuun alussa.

1. Oasis (UK), 2. Sting (UK), 3. Babylon Zoo (UK), 4. Take That (UK)... tähän asti edes Suomella ei ole ollut neloisjohtoa 50 hittiä -listalla, saati muilla mailla. Edellisen, hieman kyseenalaisen kolmoisjohdon muodostivat viime heinäkuussa amerikkalaiset Bon Jovi, Michael & Janet Jackson ja Euroopassa levyttävä Scatman John. Tuorein suomalainen Top 3 oli viisi viikkoa aiemmin: Taikapeili, Suurlähettiläät ja Movetron.