29.7.17

7–8/1996 (Rumba 4)

Kukaan tuskin yllättyy Babylon Zoon kärkipaikasta 50 hittiä -listalla, sillä Spaceman etenee todella jyräävästi: edelleen omaa saldoaan kartuttava Täysikuukin häviää sille tällä viikolla yli 50 pistettä. Enemmän ihmettelemistä on siinä, että Spaceman on kolmen ja puolen vuoden aikana ensimmäinen brittiläinen alkuperäislaulu listamme ykkösenä!

Tähänastiset neljä englantilaista kärkihittiä ovat olleet covereita: UB40:n Can't Help Falling in Love, Pet Shop Boysin Go West, Wet Wet Wetin Love Is All Around ja N-Trancen Stayin' Alive. Kaksi brittioriginaalia on sentään ylittänyt 2000 pisteen rajan: Tom Jonesin If I Only Knew ja Take Thatin Back for Good.

Olen jo parilla palstalla päivitellyt viimevuotisten hittien sitkeyttä, ja sama virsi jatkuu. Tällä viikolla nousee ensimmäistä kertaa Top 20:een jo lokakuussa debytoinut ja välillä poiskin pudonnut Where the Wild Roses Grow. Syy ei ole yksinomaan Nick Caven tuoreessa Murder Ballads -albumissa, vaan tämä Kylie Minogue -duetto oli singlemyynnissäkin vielä viime viikolla viitosena. Se ohittanee parin viikon sisällä AC/DC:n Hard as a Rockin eniten 50 hittiä -listapisteitä noukkineena australialaisbiisinä.