29.7.17

9–10/1995 (Rumba 5)

Viides kärkiviikko on Aki Sirkesalolle edelleen niin ylivoimainen, että Naispaholainen on nousemassa 50 hittiä -listan pitkäikäisimmäksi kotimaiseksi ykköshitiksi. Silloin, kun tilasto koottiin kahden viikon välein, pysyi kaksi Neon 2:n singleä paalupaikalla kolmasti eli kuusi viikkoa; jokaviikkoisen listan aikakaudella sitkein ykkönen on suomalaisista ollut (Sinä olet) aurinko viidellä viikolla, ulkomaisista 7 Seconds ja Cotton Eye Joe kuudella. Selvä mestari tässä mittelössä on UB40:n Can't Help Falling in Love, joka vanhoilla metodeilla roikkui keulassa kuusi kertaa eli 12 viikkoa.

Tosin on muistettava, että vahvat radiohitit (kuten Naispaholainen) kokevat usein nopeampia pisteromahduksia kuin myyntisuosikit. Yllättävästi on kadonnut pohja esimerkiksi Kaija Koon ensimmäiseltä Tuulikello-lohkaisulta Menneen talven lumet, joka albumisuosiosta huolimatta ei taida yltää edes 1000 listapisteeseen eli tuplanappihitiksi.

Kokoelmalistan myydyimmäksi tällä viikolla nousevan Hittibuumi 5:n biiseistä poikkeuksellisen moni eli 13 on tuttuja 50 hittiä -listalta, ja seitsemän on mukana edelleen – itse asiassa kaksi niistä eli Love Me for a Reason ja I Believe nousevat/ palaavat sinne juuri Hittibuumi-pisteiden avulla. Viikon viisi ulkomaista debyyttiä tulevat kaikki eri maista: Ruotsista (Melodie MC), Irlannista (Boyzone), USA:sta/ Hollannista (Van Halen), Kanadasta (Celine Dion) ja Britanniasta (MN8).