29.7.17

7–8/1995 (Rumba 4)

Viime viikon jälkeen 50 hittiä -listalle oli kahden ja puolen vuoden aikana päässyt yhteensä 997 kappaletta. Nyt on siis aika juhlistaa haamurajan ylittymistä! Noista tuhannesta hitistä on 37 mennyt ykköseksi ja Top 10:een jämptihkö neljännes eli 252. Suurinta yksittäistä osuutta pitävät hallussaan Madonna ja Neljä ruusua; kummallakin kymmenen hittiä. Kahdeksaan listakäyntiin ovat yltäneet Bon Jovi, East 17, Kolmas nainen, Kaija Koo, Mikko Kuustonen ja 2 Unlimited.

Jos tämän viikon uutuudet laskee ylhäältä alas, osuu tuhannennen hitin titteli Kaija Koon tuoreen albumin nimibiisille Tuulikello, mikä onkin sangen soveliasta; Koon plakkarissahan on listan eniten pisteitä kerännyt laulu Kuka keksi rakkauden, kahdeksankertainen nappihitti.

Tuulikelloa ei ole julkaistu sinkkuna, mutta se debytoi listalla Radio Suomen soitetuimman biisin ominaisuudessa. Aki Sirkesalo putoaa jymylevyjen kolmoseksi, mutta siltikin Naispaholainen dominoi maamme radioaaltoja ennennäkemättömään malliin: Radiomafian ykkössijan lisäksi se on toista viikkoa paikallisradiolistan kärjessä. Harvinaisia ovat levyt, jotka sopivat noin vaivatta sekä Radio Suomen että Radio Cityn profiiliin. Miten lienee Ylen Ykkösessä?

Melkoisen vitkastelun jälkeen ovat päässeet mukaan Nordman, Sheryl Crow ja Urge Overkill, lähinnä elpyneen albumimyynnin ansiosta. Pulp Fiction -soundtrackin singlevalinta Girl You'll Be a Woman Soon on kuplinut Top 50:n tuntumassa joulukuusta asti, Radiomafia pyöritti Vandrarenia jo viime kesänä ja Strong Enoughin sisältävä Tuesday Night Music Club on vuoden 1993 peruja.