29.7.17

11–12/1995 (Rumba 6)

Koko kärkikolmikon pisteet putoavat 50 hittiä -listalla, mutta eriasteisesti; niinpä Pandora päättää Aki Sirkesalon kuusiviikkoisen valtakauden ainakin toviksi. Don't You Know'n saldo pysyttelee yhä 200 pisteen yläpuolella, joten kärkipaikka on aivan ansaittu.

Faith No Moren debyytti Top 10:ssä on näinä päivinä harvinainen saavutus, mutta bändi tekee sen jo toistamiseen – I'm Easy aloitti näet listataipaleensa sijalta 10 edeten siitä kuutoseksi. Digging the Grave petrannee vielä jokusen pykälän, mutta minä veikkaan rohkeasti, että viikon uutuuksista korkeimmalle pääsee CMX:n Pelasta maailma. Kvartetin viimevuotinen hitti Ruoste kävi 11:ntenä.

Nuorisoradioksi tituloitu Kiss FM aloittaa lähetyksensä lehtemme ilmestymispäivän päätteeksi klo 00.00 ja osallistuu tästedes myös 50 hittiä -listan radiosoittoraportointiin. Sen prosentuaalista osuutta on tietysti alkuun vaikea määritellä, mutta yksi asia nostaa Kiss FM:n listateknistä painoarvoa: se on käytännössä tauoton hittiradioasema, joten sen suosituimmille kappaleille kertyy viikossa varmasti enemmän soittokertoja kuin vaikkapa Radiomafiassa.

Kun Music Week käynnisti Englannissa uudet radiolistansa, kävivät samalla ilmi merkittävimpien asemien hittirotaatioiden suuret erot. Suurimman popkanavan Radio Onen ykköseksi pääsee noin 30 soittokerralla viikossa, mutta rohkeampiakin luukuttajia löytyy: Atlantic 252 soitti taannoin yhden viikon aikana M Peoplen sinkkua Open Your Heart 71 kertaa ja saman kombon hittiä Sight for Sore Eyes 67 kertaa!

No, Kiss FM:lle on suotu puolet Radiomafian ja Radio Suomen painoarvosta eli viitisen prosenttia listan kokonaispotista. Diskolistan osuus pudotetaan samaan eli max. 20 pisteeseen, koska yhteispistemäärän pitää pysyä vertailukelpoisena vanhojen listojen kanssa.