28.7.17

8–9/1998 (Rumba 4)

Celine Dionin My Heart Will Go On kerää 50 hittiä -listalla kookkaampia pistepotteja kuin kukaan ikinä. Maamme kahdella ostetuimmalla albumilla lymyilyn lisäksi tämä Titanicin rakkausteema on kiivennyt mm. singlemyynnin ja paikallisradiolistan kärkeen. Pelkästään tällä viikolla tuo ihmeballadi nettoaa yhtä paljon pisteitä (359,18) kuin listalta putoava Robbie Williamsin Angels sai kuudessa viikossa.

Ms Dion jättää vielä rauhaan ylivoimaisimman ykkösen ennätyksen – siksi, että Madonnakin on tapojensa mukaan hyvässä pistejahdissa. Näinä päivinä ilmestyvällä Ray of Light -albumilla on kuitenkin paljon parempi sauma selvitä paalupaikalle asti kuin Frozen-hitillä. Naislaulajilla on pitkään ollut kolmois- ja jopa neloisjohto; miesten laulamia ykkösiä ei ole näkynyt The Memory Remainsin jälkeen, ja siinäkin hoilotti Metallican seurana Marianne Faithfull.

HIM-singlen Your Sweet Six Six Six komea nousu 7:nneksi on osin silmänlumetta. Ero kuutossijan tallitoveriin, Don Huonoihin on harvinaisen ammottavat 43 pistettä! Taaksepäin katsottuna saman etäisyyden päässä on BMG-konsernin toisenlainen löytö Karo, mutta tähän väliin mahtuu 23 muuta biisiä. HIMin parhaaksi sijaksi jäänee tuo seiska, johon ylsi myös yhtyeen edellinen sinkku When Love and Death Embrace. Huonojen Piikkilankaa pärjää sikäli alle odotusten, että Kari Tapion kanssa levytetty versio ei päässytkään Radio Suomen eikä maaseutuasemien tehorotaatioon.

Kuuden ykkösviikon aikana näytti siltä, että Too Muchista tulisi Spice Girlsin isoin hitti Suomessa. Sittemmin se onkin liukunut alas niin lujaa, että yhteispistetilastossa sen edelle jää neljä muuta Spice-sinkkua! Kvintetin hitit ovat keskenään ällistyttävän tasaisia; jos samalla pikkulevyllä ilmestyneet Who Do You Think You Are ja Mama jätetään huomiotta, muut viisi ovat kokonaislistan sijoilla 57, 64, 65, 69 ja 72. Edes Madonnalla tai Ace of Basellä ei ole viittä laulua 75 parhaan joukossa – ja Spice Girls ilmaantui kuvioihin vasta 19 kuukautta sitten.