28.7.17

10–11/1998 (Rumba 5)

My Heart Will Go On taitaa olla matkalla 50 hittiä -listan kaikkien aikojen ykköslauluksi. Sillä on seitsemän viikon jälkeen jo yli 2100 pistettä, ja toisella mokomalla se uhkailisi jo kärkipaikkaa. Ykkösenähän on edelleen Kaija Koon Kuka keksi rakkauden. Titanicin lemmenteema on jo nyt suurin kanadalaisen esittämä hitti, ja australialaistenkin kärjessä on uusi biisi, Natalie Imbruglian Torn.

Outoa sitkeyttä osoittaa Janetin Together Again, joka pudottuaan jo kolme kertaa Top 20:stä nousee sinne jälleen! Se ohitti juuri That's the Way Love Goesin daamin isoimpana hittinä Suomessa, eikä koko Jacksonin suvun paalupaikkakaan ole kovin kaukana. Hyvä kun menee hyvin, sillä tuskin menee kauan; seuraavaa singleä I Get Lonely on Amerikan r&b-asemilla soitettu innokkaasti syksystä lähtien, mutta täkäläisiltä ohjelmoijilta se vetänee huulen pyöreäksi. (En ole tosin kuullut sinkkumiksauksia.)

Neljä Baritonia on osoittautunut osiensa summaksi ainakin singlemyynnissä, ja nyt listalle ilmaantuu miltei yhtä ansioitunut tähtikokoonpano Esa Kaartamo, Edu Kettunen ja Mikko Kuustonen. Trion osasista jokainen on käynyt 50 hittiä -listan Top 20:ssä – Kaartamo kerran, Kettunen kolmesti ja Kuustonen peräti 11 biisin voimin. Ehkä fuusioituminen onkin oikea rohto ulkomaisten hittien ylivaltaan; seuraavaksi voisivat kimppalevyllä yrittää vaikka tangokuninkaalliset, kun kuitenkin ovat saman levymerkin, MTV-musiikin leivissä.