28.7.17

6–7/1998 (Rumba 3)

Vain yhdellä biisillä on ollut 50 hittiä -listalla ylivoimaisempi johto kuin My Heart Will Go Onilla nyt. Tuo hitti, Don't Speak nousi lopulta vuosilistan ykköseksi; Celine Dionilla on ilmiselvästi samat aikeet. Titanic-tunnari on ylittämässä tuhannen pisteen rajan jo neljännellä viikollaan, mikä on tähän asti tuntunut vain teoreettiselta mahdollisuudelta.

Celinellä on kuitenkin matkaa Madonnan saavutuksiin: pelkillä radiopisteillä 26:ntena debytoiva Frozen on naisen 18. hitti viiden ja puolen vuoden aikana. Sijalle 36 ilmaantuva Bamboo ei ole se suomalainen poikabändi 20 vuoden takaa, vaan KC & The Sunshine Band -singleä Get Down Tonight märehtivä britti-ihme. Saman kombon tuotoksia on kierrätetty jo ennestään 90-luvulla niin innokkaasti, että olen parikin kertaa kuullut erään tietokonevetoisen hittiaseman soittavan huomaamattaan kaksi KC-coveria perätysten.

Tanskalaisista europopryhmistä se selvästi kehnompi eli Daze sai Tamagotchi-lelujen japanilaiselta valmistajalta niin tiukan ukaasin, että laittoi suosiolla tuon erinäisiä aivoverisuonia katkoneen renkutuksensa uudeksi nimeksi Together Forever (The Cyber Pet Song). Vanhannimisiä levyjä ei ole vedetty pois myynnistä, joten hitti roikkuu yhä Top 10:ssä.

Artisti uusiutuu. Käytyään kahden vuoden sisällä Top 20:ssä biiseillä Älä ole hellä, Älä herätä vielä ja Älä kiusaa miestä radiopopin mestari Puolikuu kärkkyy listasijaa laululla Ethän mene vielä. Toisenkin toistuvan sanan bonganneille tiedoksi, että ryhmän edellinen hitti oli Vieläkö kaipaat. Sitä edelsivät Tule takaisin ja Sinä tulit. Tätä kielemme rikkautta!