29.7.17

5–6/1996 (Rumba 3)

Moni viimevuotinen single luisuu 50 hittiä -listalla lopultakin nopeaan alamäkeen, mutta jotkut jaksavat yhä pinnistää. Jari Sillanpään Satulinna nappaa vastuksen puutteessa kärkipaikan varsin hillityillä pisteillä, Coolion Gangsta's Paradise nettoaa pitkän listakiertonsa parhaan sijaluvun ja jopa Oasisin Wonderwall koettaa kohentaa kahden kuukauden takaista 12. sijaansa. Tina Turnerin Goldeneye on peesaillut koko tuon ajan numeroiden 12 ja 15 välissä.

Ensi viikon kärki on melkoinen mysteeri. Mamin ja Mikko Kuustosen näyttävien nousujen takana ovat nopeasti miltei optimiinsa kasvaneet radiopisteet, mutta jatkoon tarvitsisi kehitellä jonkinlaisia myyntilukujakin. Kaija Kärkinen & Ile Kallio ja Babylon Zoo saattavat saada tarvitsemansa bonukset jo ensi viikon albumilistalta.

Gangsta's Paradisella oli viime sunnuntaina mainio sauma 90-luvun kovimman hitin titteliin. Se oli näet Kiss FM:n kuulijaäänestyksessä ainoa aktuelli hitti, joka soi hieman vanhempien seassa äänestysmainoksen esimerkkiehdokkaana. Oli itsestään selvää, että kärki täyttyisi näistä mainosbiiseistä ja tuoreista iskusävelistä, joten Cooliolla oli kisassa vähintään kaksi murtopalloa. Mutta eipä sekään riittänyt nujertamaan nuorisomme luottamusta banaaleihin rockballadeihin; voiton otti tietenkin Bon Jovin Always.