29.7.17

5–6/1995 (Rumba 3)

Viime heinäkuussa Aki Sirkesalon Hikinen iltapäivä oli Suomen radioasemien soitetuin laulu ja pääsi 50 hittiä -listan kuutoseksi. Nyt Naispaholainen nousee yhtä tiiviin radiosoiton ja Mielenrauhaa -albumin kahdeksannen sijan avulla ykköseksi asti – siitäkin huolimatta, että viime viikon faarao There Is a Star kartuttaa saldoaan yli 10 prosenttia. Kärkipisteet eivät edelleenkään ole päätähuimaavan suuria, mutta lista on pullollaan vahvoja nousijoita. Äänitevuosi on käynnistynyt kotimaisissa merkeissä, sillä kärkikahdeksikon kappaleista vain yksi on tuontitavaraa!

Seuraavasta paalupaikasta mittelee kahdellakin biisillä Kaija Koo, jonka sinkut julkaistiin kahden viikon välein. Menneen talven lumet on erillisen radiopromon lisäksi myös Seuraavassa elämässä -singlen b-raitana, ja keskinäisen kamppailun ratkaisee radiosuosio. Ismo Alangon Taiteilijaelämää on myös selvä ykkösehdokas, vaikka on ainakin teksteiltään kaukana radioystävällisestä.

Parempi myöhään: Rumbapollin suosikki, The Cranberriesin Zombie nousee lopultakin nappihitiksi, vaikka ei ole käynyt 31. sijaa ylempänä. Albumisuosiosta huolimatta Cranberriesin singlet ovat haalineet ihmeen vähän pisteitä muilla rintamilla; Zombie on kylläkin roikkunut ennätysmäisen pitkään Radio Cityn kuuntelijalistalla.