28.7.17

4–5/1998 (Rumba 2)

Sen neljän vuoden aikana, kun 50 hittiä -listaa on laadittu joka viikko, ei mikään laulu ole noussut suoraan niin ylös kuin nyt neljäntenä debytoiva Celine Dionin My Heart Will Go On. Entinen ennätys, seitsemäs sija, oli REMin nimissä (What's the Frequency, Kenneth syyskuussa 1994).

Megaleffa Titanicin rakkaustunnari olisi periaatteessa voinut päästä jo edelliselle listalle Let's Talk About Love -albumin myyntipisteillä, jollei tuolta kiekolta olisi ennestäänkin mukana kaksi hittiä The Reason ja Tell Him. Nyt biisille tulvii pisteitä Titanic-soundtrackiltä, singlemyynnistä ja kolmen ison radion Top 20 -soittolistoilta. On tuosta jollotelmasta mitä mieltä tahansa, se saapuu parahiksi uhkaamaan Spice Girlsiä, jonka Too Much on lillunut vastuksen puutteessa ykkösenä jo kuusi viikkoa.

Muutama vanhempikin biisi heittäytyy vitaaliseksi. Hyvän albumidebyytin (14) myötä Natalie Imbruglian Torn levitoi 11. sijalta kolmoseksi, ja jo kaksi kertaa Top 20:stä pudonnut Janetin Together Again loikkaa 15 askelmaa kahdeksanneksi. Kotimaan toivoina jatkavat Pop-musiikkia ja Sinä vain, joiden kokonaispisteet menevät harmillisesti puoliksi kahdelle kalenterivuodelle; kuten viime lehden katsauksesta ilmeni, suomalaiset biisit alkavat olla harvinaisuuksia vuosilistoilla. Ja kuten viime lehden Pollista ilmeni, Neljä Baritonia on taatusti ainoa kokoonpano, jonka kaikki jäsenet pääsivät yhtä aikaa seksiobjektilistalle!

Celine Dionin debyytin varjoon jää suoraan 19:nneksi nouseva Anggunin versio vuoden 1973 David Bowie -hitistä Life on Mars. Sen yläpuolelle Top 20:een kiipeää toinen kierrätys, vanha Hooters-raita Johnny B esittäjänään Down Low.