29.7.17

6–7/1997 (Rumba 3)

Don't Speak uhkaa tällä viikolla kahta 50 hittiä -listan ennätystä: sekä yhden viikon pistemäärässä (Killing Me Softlyn nimissä) että piste-erossa ykkösen ja kakkosen välillä (Spacemanin nimissä). Kumpikin jää vielä rikkomatta, mutta tämä No Doubtin läpimurtohitti on niin ylivoimaisessa johdossa, että esim. All I Wantilla ei näyttävän näköisestä nousustaan huolimatta ole toiveitakaan saavuttaa sitä. The Offspringillä on hädin tuskin puolet No Doubtin viikkopisteistä.

Mutta listalla on tarjota hieman karumpi aikakirjamerkintä: ensimmäistä kertaa Top 10:ssä ei ole ainoatakaan suomalaista biisiä! Itse asiassa ainoa kotimainen yrittäjä, joka on koko vuonna 1997 päässyt kärkiviisikkoon, on Aikakone kahdella hitillä. Ensi viikolla kansan kunnian palauttanee ohitusleikkauspotilas Kari Tapio, mutta tietynlainen peruuttamaton vahinko on jo tapahtunut.

Ilmeisesti Prodigyn Breathe ja Firestarter kuhnailevat Suomen singlelistalla siihen epämääräiseen hamaan asti, kun lukuisia kertoja siirretty ja uusiksi miksattu kolmas Prodigy-albumi julkaistaan. Kumpikin hitti ylittää tällä viikolla uuden nappirajan (1500 ja 2500 pistettä), ja Firestarter on 29 viikollaan jo neljänneksi pitkäikäisin roikkuja 50 hittiä -listalla. Kaija Koon 42 viikkoon on vielä matkaa, mutta niin taitaa olla myös tuon kaivatun albumin ilmestymiseen.