29.7.17

3–4/1996 (Rumba 2)

Vanhojen sinkkujen revanssit jatkuvat 50 hittiä -listalla: nyt kärkeen änkee 14. listaviikollaan N-Trancen Stayin' Alive. Se ei ole listan hitausennätys, sillä viime tammikuun hittityhjiössä Bon Jovin Always löysi itsensä ykkössijalta 16 viikon yrittämisen jälkeen. Mutta toisin kuin Always Stayin' Alive on koko ajan parantanut pisteitään; se on mm. mukana kahdella hyvin myyvällä kokoelmalla. Itse asiassa tämän viikon kokoelmalistan huipulla keikkuvalla Dance 2 Dance 4:lla ei edes ole muita mainittavia hittejä kuin Stayin' Alive.

Revanssin makua on myös Skee-Lon viivästyneessä nousussa Top 50:een. I Wishhän julkaistiin jo aikaisin syksyllä, ja samanniminen albumi raakkaantui joulunalusruuhkassa pois Rumban levyarviosivuilta. Nytpä onkin hyvä muistuttaa, että Skee-Lo on muutakin kuin lyhytkasvuinen yhden hitin pelle: mies on itsekseen kirjoittanut, sovittanut ja tuottanut aika monipuolisen ja puhuttelevankin platan.

Talven synkkyyskö sen tekee, että tilastomme kärjessä on kovin yleviltä kuulostavia laulunnimiä: Jeesusta ja satulinnaa, kirkkaita valoja, kaunista elämää, paratiisia, elossapysymistä ja maapallolaulua? Sen sijaan Top 30:ssä ei mainita lainkaan avainsanoja rakkaus, rock, tanssi tai puolen miljoonan työttömyys.