26.7.17

49–50–51–52/2005–1/2006 (Rumba 24)

Jouluykkösestä ei kannata lyödä vetoa ainakaan 50 hittiä -listalla: Hung Upin yli 100 pisteen kaula uhkaajiinsa ei hupene muutamaan viikkoon. Tokihan esimerkiksi Uniklubi voi uskoa huomiseen ja Idols-finalistit tehdä Haaveesta totta, mutta se edellyttäisi myyvää singlejulkaisua. Perinteisesti muistutan, että vuodenvaihteen tilanteet voi seurata www-Rumbasta.

Mikäpä parempi tapa oikaista listatoimittajan virhe kuin ilmaantua listalle? Edellisellä palstalla ykköseksi nousseita joulusinkkuja luetellessani unohdin Tarja Turusen, jonka viimevuotinen Yhden enkelin unelma on nyt palannut myyntilistan seitsemänneksi. Samoilla apajilla liikkuvat vähän raskaammin ottein Ajattara ja Yle X:n aamuäänet, mutta vieläkö Tiernapojat vertyvät paluuseen neljäntenä vuonna peräkkäin?

Pikkuveli ohitti juuri yhteispisteineen Rusketusraidat 50 hittiä -listan menestyneimpänä PMMP-biisinä, ja duo on kärjen tuntumassa ensi numerossa julkaistavassa vuoden hitintekijöiden laskelmassa. Rumban kriitikkopollin voittanut Matkalaulu ei ole kuitenkaan yltänyt tilastoihin. Kesällä tehdystä videosta huolimatta sitä ei julkaistu sinkkuna, ja ainoastaan Radio Suomipop on ottanut sen soittoonsa.