27.7.17

47–48/2005 (Rumba 23)

Lyhyesti: Madonna on 11. kertaa Suomen singlemyyntilistan, yhdeksättä kertaa 50 hittiä -listan ja yhdeksättä kertaa albumilistan ykkösenä. Sen sijaan Amerikassa monet Madonnan saavutukset kumonnut Mariah Carey nettosi vasta nyt täällä ensimmäisen 2000-luvun hittinsä. Sinkkulistan kolmossijan lisäksi Get Your Number on NRJ:n ja MTV Finlandin soitetuimpia lauluja.

Viiden peräkkäisen Top 5 -hitin jälkeen Hiljaisuus nosti Irinan ensimmäistä kertaa radiolistan paalupaikalle. Vakuuttavasti jatkaa putkeaan myös Anna Eriksson, mutta mitä tapahtui Anastacialle? Vaikka edelliseltä albumilta lohkesi ennätyksellisesti kolme radiolistan ykköstä ja yksi kakkonen, tuoreen kokoelman nimiraita Pieces of a Dream rimpuilee 25:ntenä. Ei albumilistan 17. sijakaan vastaa odotuksia.

Yksi pophistorian kalutuimmista biiseistä, Unchained Melody on päässyt brittiykköseksi neljänä eri versiona, mutta Il Divon näkemys on vasta ensimmäin en suomalaisilla listoilla. Uniting Nationsin Ai no corrida on puolestaan ainoa täällä tilastoitu Chaz Jankelin kirjoittama kappale, vaikka mies sävelsi Blockheads-pianistina lähes kaikki Ian Duryn hitit. Jankelin eka soolosingle vuodelta 1980 nappasi nimensä japanilaiselta Aistien valtakunta -kulttileffalta.