26.7.17

2–3/2006 (Rumba 1)

Hung Up on nyt kahdeksalla viikollaan Madonnan pitkäikäisin ykkönen 50 hittiä -listalla yhdessä American Pien kanssa. Laulajatar on lopulta myös yhteensä pisimpään listan paalupaikalla viihtynyt esittäjä – kärjessä nimittäin kummitteli vielä vähän aikaa sitten Ace of Base. Todennäköinen seuraava ykköshitti on juuri singlenä julkaistu HIMin Killing Loneliness.

Vuoden 2005 hitintekijä Gwen Stefani lähti puolustamaan titteliään vakuuttavasti, kun Luxurious debytoi singlemyyntilistan kakkosena, mutta radioissa biisi ei soi likimainkaan edeltäjiensä malliin. Myös Scooter ja Sugababes ovat hyvissä asemissa sinkkulistalla, vaikka molempien viimesyksyinen albumi oli meillä totaalinen limbo. Scooterin Apache Rocks the Bottom lainailee The Shadowsin ikivanhaa Apache-instrumentaalia.

Jonna Kosonen pääsi Top 10 -sinkkulistalle sekä Nylon Beatissä että Like Believers Do -sooloineen, ja nyt perässä tulee Jonna’s Problem. En tähän hätään keksi yhtään muuta tällaiseen triplaan yltänyttä naisartistia. Gwen Stefani tosin on vieraillut soolojen ja No Doubt -hittien ohella Pharrell Williamsin Can I Have It Like That -singlellä, joka kävi kymmenentenä marraskuussa.

Jonna’s Problemin basisti Lauri Porra soittaa myös Emma Salokoski Ensemblessä, joka palautti hittitilastoon 70-luvun Jeanette-klassikon Porque te vas. Miksi sä meet ei ole sen ensimmäinen listasuomennos, sillä Tuula Amberlan Korppi menestyi radiosoitossa vuonna 1992. Westlifen You Raise Me Up on niin ikään cover norjalaisen Secret Gardenin biisistä, jota on kierrätetty ahkerasti neljän vuoden aikana – USA:ssa tunnetaan parhaiten Josh Grobanin tulkinta.