29.7.17

49–50–51–52/1996–1/1997 (Rumba 24)

Viime vuonna tähän aikaan taisto 50 hittiä -listan aitiopaikoista oli poikkeuksellisen tiukkaa; piste-ennätykset murskautuivat, ja asemasota jatkui verisenä uuden vuoden puolelle. Tänä vuonna kärjessä on väljää, ja joulun alla väljyys uhkaa muuttua valjuudeksi – tosin tilaa on myös mieluisille yllätyksille.

Nti Groove on laskevine trendeineenkin kiistaton huippuhitti, eikä edes 20 prosentin romahdus vie Say You'll Be Thereltä kakkossijaa. Metallica näyttäisi kärkkyvän Mama Saidilla ensimmäistä paalupaikkaansa, mutta konserttinoste ei taida kestää riittävän pitkään. Syksyn Sävel -voittaja Kari Vepsä tarvitsisi enemmän albumipisteitä kuin mitä nykyinen 32. sija enteilee.

Rumbassa 1/97 julkaistavan vuosilistan kärki on jo selvillä, mutta hitintekijätilaston herruudesta kamppaillaan viime metreille. Mr. President pyrkii tavoittamaan Aikakoneen ja Fugeesin etumatkan peräti kolmen sinkun turvin. Sijoille 27 ja 20 nousevat I'll Follow the Sun ja 40 vuotta vanhaa Patience & Prudencea kierrättävä Gonna Get Along ovat uudelleenjulkaistulta Up'n Away -albumilta, ja We See the Same Sunilta on lohkottu tueksi Show Me the Way.