29.7.17

47–48/1996 (Rumba 23)

Nti Groove taitaa paitsi tanssiinkutsun, myös ajoituksen: se nousi 50 hittiä -listan ykköseksi pelkillä radio- ja albumimyyntipisteillä ja pisti remix-myyntisinkun kehiin vasta toissaviikolla, kun Spice Girls alkoi tulla liian lähelle. Nyt Nti Groove saavuttaa ensimmäisenä kotimaisena biisinä 300 viikkopisteen rajan, eikä kärkipaikan uhkaajia taida ilmaantua ainakaan muutamaksi lähiviikoksi.

Vaikka esimerkiksi Waldon Gimme Gimme näyttää nousevan sangen pahaenteisesti, niin oikeasti se vain siirtyy 16 prosentin parannuksella hyvin tiukkaan pakkautuneen hittiryppään pohjalta pinnemmalle. Tuon ryppään alle jää mm. singlemyynnin ylivoimainen ykkönen, Prodigyn Breathe, jolla ei ole vielä pisteen pyörylää radiosoitosta. Kuparinen on rikkomatta myös CMX:n Aamutähdellä, mutta sillä on oiva potti albumilistalta – vaikka joutuukin jakamaan sen Nimetön-sinkun kanssa.

Aikakoneen etumatka selittyy hiukan silläkin, että Radiomafian Top 40:n yläpäässä on paljon albumeja, joilla ei ole aktuelleja hittejä: Eppu Normaali, Jari Sillanpää, Hurriganes, Vanessa-Mae jne. Etenkin radiosoiton ja albumimyynnin korrelaatio näyttää todella vähäiseltä. Madonnan You Must Love Me on radiopisteissä neljäs, mutta Evita-soundtrack teki vain vaisun pikakäynnin Top 40:ssä. Sen sijaan kaupaksi käyvät radioiden vastustuksesta huolimatta mm. Scooter, CMX, Klamydia ja Sentenced.