28.7.17

48–49/1998 (Rumba 23)

Cher kaappaa 50 hittiä -listan paalupaikan 32 vuotta nuoremmalta virkasisareltaan, mutta Emilian Big, Big World on edelleen poikkeuksellisen suuri radiohitti. Paremmat viikkopisteet radiosoitosta on tänä vuonna kerännyt vain J. Karjalaisen On kaikki niinkuin ennenkin. Tosin Believenkään ei tarvitsisi paljon parantaa ohittaakseen nuo molemmat.

Tultuaan myyntiin sinkkuna Madonnan The Power of Good-bye tekee huiman re-entryn sijalle 10. Vielä korkeampaan re-entryyn, seitsemänneksi, ylsi muinoin Aikakoneen Odota. Daami vankentaa samalla asemiaan listahistorian menestyneimpänä hitintekijänä, sillä tilastokakkosena majailevan Ace of Basen uusimmalla lohkaisulla Travel to Romantis ei näy olevan aikeitakaan päästä listalle. Ace of Base on myös menettänyt vuoden kovimman ruotsalaishitin tittelin E-typen Angels Cryingille.

Madonnalle myönnetyn viikon kovimman nousijan tittelin olisi voinut antaa myös CMX:n verevästi etenevälle Sillanrakentajalle, josta uhkaa tulla jonkinlainen menestys myös radiosoitossa. Sen sijaan viikon korkein debyytti, Metallican Turn the Page saanee pärjätä pelkkien myyntipisteiden turvin eikä täten seuraa Garage Inc. -albumin jälkiä ykkössijalle.