28.7.17

50–51–52/1998–1/1999 (Rumba 24)

Marraskuun levytulvan jälkeen joulujännitys näkyy listoilla yleensä hiostavana mutta staattisena asemasotana. Niinpä Spice Girlsin ennätyksiä uhkaava debyytti 50 hittiä -listan kahdeksantena tuntuu tavallistakin radikaalimmalta. Goodbyehan on ehdolla ryytinaisten kolmanneksi peräkkäiseksi jouluykköseksi Britanniassa; Suomessa se olisi vasta toinen, sillä kahden vuoden takainen 2 Become 1 ehti meillä kärkeen vasta tammikuun puolella.

Spaissarit eivät kuitenkaan onnistu uusimaan vuoden hittiartistin titteliään. Tarkempaa vertailua en ole vielä tehnyt, mutta eräs kanadalainen keuhkopari pystyy kumoamaan daamien koko vuoden työn tulokset vain yhden laulun pisteillä. Raportti vuoden 1998 listoista seuraavassa Rumbassa.

Goodbye ilmaantui pahaan aikaan hidastamaan Melanie C:n ja Bryan Adamsin yhteistä taivalta kohti kärkikymppiä. Olosuhteistamme kertoo paljon se, että brittiykköseksi ampaissut Mel B:n ja Missy Elliottin kokeellinen r&b-raita I Want You Back ei päässyt meillä lähellekään listoja, mutta tyhjänpäiväinen normirallatus When You're Gone on maamme neljänneksi suurin radiohitti.

Tähtiduettojen (When You're Gone, I'm Your Angel, When You Believe) vastapainoksi listalla on tuplaedustuksia (Tehosekoitin, E-type) ja jopa kolminkertaisia annoksia (Marita Taavitsainen, Dr. Bombay). Aikakoneella oli muutama viikko sitten kolme laulua Top 30:ssä, mutta niistä viimeinenkin on nyt valumassa ulos, eikä jouluhitiksi räätälöity Hiljaisuus ole vielä saanut radioita pauloihinsa.