28.7.17

46–47/1998 (Rumba 22)

Vaikka Emilian albumi katosi Suomen Top 40:stä yhden viikon jälkeen, ei Big, Big Worldillä ole hätäpäivää 50 hittiä -listan huipulla. Oikeastaan Emilian tilanne pätee muihinkin ruotsalaisiin tai Ruotsissa levyttäviin naispoppareihin: esimerkiksi Mejan, Jessica Folckerin ja tv-mainostetun Lutricia McNealin radiohitit eivät nekään ole stimuloineet pitkäsoittojen ostajia.

Kaksiviikkoiskauden ilmiö, 52-vuotias Cher on hänkin kiivennyt kolmossijalle ilman paikkaa albumilistalla. Believe ei ole rouvan ensivisiitti 50 hittiä -tilastossa, mutta harva taitaa muistaa sen edellisen käynnin; soittavatko nimet Beavis ja Butt-head kelloa?

Väki vaihtuu ja kilpailu kiristyy hittimarkkinoilla – mm. George Michael ja Rasmus putoavat reilusta pisteparannuksestaan huolimatta – mutta kaksi kesäkuussa julkaistua sinkkuveteraania onnistuu kiipeämään ylemmäs kuin koskaan. T.H. Ahon ja Mika Sundqvistin Häkkisen Mika kaasuttaa 17:nneksi ja Apulannan Teit meistä kauniin nimensä edellyttämälle seiskasijalle. (Albumillahan se soi raitana 007.)

Katri Helena niittaa nippuun omituisen euroviisuvuoden, kun suomennos Imaanin kakkoseksi tulleesta Where Are Yousta nousee numerolle 44. Muita covereita tilastossa ovat True Colors (Cyndi Lauper), Illan varjoon himmeään (Unto Mononen), Kun kosket mua (Maggie Reillyn Everytime We Touch) ja oikeastaan myös Prasin Blue Angels, joka nojaa tukevasti Pepe Willberg -klassikkoon Rasvis mä oon.