29.7.17

45–46/1996 (Rumba 22)

Kilpailu kiristyy ja väki vaihtuu 50 hittiä -listan yläpäässä. Esimerkiksi Phil Collinsilla, Faithlessillä ja Kirkalla on pudotuksestaan huolimatta enemmän pisteitä kuin noustessaan parhaisiin sijoituksiinsa. Kahden Rumban takaista kärkikolmikkoa Laura Jurvanen, Ready or Not ja Seksuaalista häirintää ei löydy enää koko tilastosta! Laura tipahti kolmessa viikossa ykkössijalta ulos eikä taida selvitä Top 50 -vuosilistalle ollenkaan. Myös Sueden Trashin matka paalupaikalta pihalle kesti vain kolme viikkoa.

Turussa luodaan trendejä. Kun Tommi Läntinen nettosi ison hitin kierrättämällä omaa biisiään, tulee Sound of RELS perässä Top 10:een aiemman inkarnaationsa Bogart Con kappaleella All the Best Girls. Viime vuonnahan RELS käänsi myös vanhan valmisteensa, MC Nikke T -sinkun Jos haluu saada eurohenkisempään muotoon Ee-lie-loe-lie (If U Wanna Get).

Toinen cover-ilmiö on tietenkin Queen, jonka lauluista on tehty Saksassa kokonainen tanssialbumi. Kaikki sikäläiset Queen-veisut eivät kuitenkaan ole tuon projektin peruja: Dunen tuore single on Who Wants to Live Forever, mutta Queen Dance Traxx I:llä saman biisin ''tulkitsee'' E-rotic. 50 hittiä -listalle on ehtinyt vasta avausraita, Captain Jackin Another One Bites the Dust, mutta covereita piisaa muutenkin – on Tina Turneria, Aretha Franklinia, Lightning Seedsiä, Ray Parker Jr:ia ja Meat Loafia (sijat 26, 30, 37, 40 ja 42).