28.7.17

44–45/1998 (Rumba 21)

Pakka sekoittuu railakkaasti 50 hittiä -listan kärjessä. Uusi ykkönen, ruotsalaisen Emilian Big, Big World on tilaston ensimmäinen Top 10:ssä debytoinut esikoishitti ja vasta neljäs biisi, joka ehti paalupaikalle toisella listaviikollaan. Edelliset olivat Aki Sirkesalon Naispaholainen, Elton Johnin Candle in the Wind 1997 ja Celine Dionin My Heart Will Go On.

Emilian viikkopisteet ovat toki kaukana Celinen megalukemista – huipulla on nyt tilaa yllätyksille. Kuten sellaiselle, että Sweetest Thing saavuttaa huimapäisellä loikallaan saman sijan (2) kuin tähän asti U2:n hiteistä korkeimmalla käynyt eli Discothéque. Sweetest Thing on vielä saamassa aimo bonuksen juuri ilmestyneen kokoelma-albumin listapisteistä; sama kohtalo odottaa George Michaelin ja Mikko Kuustosen kiipijöitä Outside ja Jerusalemiin.

Syksyn retroruuhka on yleensä myrkkyä uusia biisejä janoavalle 50 hittiä -listalle, mutta tämänvuotisia greatest hits -paketteja on alustettu varsin vahvoilla sinkuilla. Edellä mainittujen lisäksi mm. Phil Collinsin True Colors ja Agentsin Illan varjoon himmeään ovat yltäneet kärkikymmenikköön. 32:nneksi noussut Culture Clubin paluulaulu I Just Wanna Be Loved pohjustaa sekin uutta hittilajitelmaa, mutta 44:ntenä debytoiva Ancora un minuto di sole oli läsnä jo viimevuotisella Eros Ramazzotti -kokoelmalla.

Ruotsalaispelle Dr. Bombayn albumia on mainostettu tv:ssäkin päänpuhdistavalla Calcutta-renkutuksella, mutta hittilistalle nousee uudemman sinkun etuoikeudella ja paremmalla singlemyynnillä S.O.S. (The Tiger Took My Family). Ruotsissa Calcutta on myynyt tuplaplatinaa, ja S.O.S. on nyt singlelistan kakkosena edellään kukapa muu kuin Emilia.