29.7.17

45–46/1995 (Rumba 22)

Tähtialbumien julkaisutulva tekee tuhojaan Suomen Top 40:ssä. Ykkös- ja kakkosdebyytit samalla viikolla nähtiin jo kesälläkin Bon Jovin ja Michael Jacksonin ansiosta, mutta ensi kertaa Radiomafian listan historiassa edellinen ykkönen, Green Dayn Insomniac, putoaa kerralla yhdeksän sijaa. Queen ja Madonna estävät Ace of Basea pääsemästä vieläkään Suomen albumilistan kärkeen; The Bridgen edeltäjä Happy Nation ei platinamyynnistään huolimatta käynyt ylempänä kuin sijalla 4.

Uutuuksia pukkaa 50 hittiä -listallekin mm. näiltä lupaavilta tulokkailta: Hector, The Rolling Stones, Ozzy Osbourne, Tina Turner ja Meat Loaf. Vain joitakin vuosikymmeniä nuorempi kvartetti Aikakone saa aikaiseksi listan kaikkien aikojen korkeimman re-entryn, koska jo Tähtikaaren taa -albumin julkaisun aikoihin radiohittinä Top 50:ssä käynyt Odota on nyt julkaistu singlenä.

Lucky Love ei ole saavuttanut veikkaamaani 300 viikkopisteen rajaa, mutta viime viikolla se teki yhden ennätyksen: piste-ero kakkossijan Feel So Goodiin oli huima 108,15! Tästä voi päätellä, että muut kärkisijat olivat jonkinlaisessa alennusmyynnissä; You Don't Understand Me kiilasi nelossijalle, mutta putoaa nyt saman tien ulos Top 10:stä. Miksi muuten radiot lakkaavat soittamasta Roxettea heti, kun se onnistuu tekemään hyvän singlen?