29.7.17

43–44/1995 (Rumba 21)

Waldon Feel So Good on ensimmäinen englanniksi laulettu suomalaisbiisi, joka on päässyt 50 hittiä -listalla viiden parhaan joukkoon. Se on myös ensimmäinen laatuaan, jonka edellä ei ole yhtään suomenkielistä kappaletta. Äidinkielellämme onkin poikkeuksellisen kehnot asemat, sillä sitä käytetään vain viidellätoista hitillä 50:n joukossa.

Näistä viidesosa eli kolme on Tommi Läntisen laulamia. Radiosoitto näyttää jälleen hajoavan liian monelle Läntisen uuden albumin biisille, jotta mikään todella erottuisi joukosta; listalla on ollut jo kahdeksan Tommi-hittiä, mutta yksikään ei ole päässyt 20. sijaa ylemmäs. Erityisesti Radio Suomen suosima Tuulta päin on suomennos Bob Seger -klassikosta Against the Wind.

Muista listan kierrättäjistä pienimmät ympyrät on Queenilla: ''paluusingle'' Heaven for Everyone on julkaistu aiemmin rumpali Roger Taylorin toisen yhtyeen The Crossin esittämänä. Tulevalla Made in Heaven -albumilla on versioita myös Brian Mayn ja Freddie Mercuryn soolokappaleista.

50 hittiä -listan henkeä kuvaa hyvin Simply Redin Fairgroundin menestys. Se ei ole järin korkealla millään osa-alueella, mutta haalii pisteitä listan leveimmällä haravalla ja nousee nyt neljänneksi asti. Kärkipaikkaan Fairgroundilla on toivoton matka: jos Ace of Basen albumi menestyy odotetusti, saattaa Lucky Lovesta tulla ensimmäinen hitti, joka kerää yli 300 pistettä yhdessä viikossa. Tämän viikon nousijaruuhka Top 10:n alapuolella aiheuttaa myös yhden ennätyksen: Toton I Will Remember jää ulos Top 20:stä suuremmalla saldolla kuin kukaan aiemmin.