26.7.17

4–5/2006 (Rumba 2)

Liikettä riittää sekä 50 hittiä- että radiolistalla, eikä vähiten Madonnan ansiosta. Hung Upin pisteromahdus ei vielä näy hittitilaston sijoissa, mutta radiosoitossa se putosi hopeakorokkeelta 15:nneksi. Syytä tuskin tarvitsee hakea kaukaa: samaan aikaan seuraaja Sorry teki jättiloikat kahdelle kakkossijalle. Pieni osansa muutoksissa on silläkin, että nimeään hionut Uusi Kiss on palannut soittoraportteineen mukaan.

Madonna näyttää päästävän kummallakin listalla yhden hitin valtakausiensa väliin. HIMille huip pu on tuttu, mutta radiolistaa yllättäen johtava T.A.T.U. ei ole aiemmin saavuttanut meillä minkään sortin ykkössijoja. Singlemyynnissä HIMin Killing Loneliness sai katsella ensin X-prophetsin ja sitten Mannhain kantapäitä – tuon tilaston viimeaikaisiin tapahtumiin on tosin ollut vaikea suhtautua vakavasti. Maksulliset nettilataukset ovat maailmalla jo olennainen osa sinkkulistoja, ja pitäisivät olla meilläkin.

50 hittiä -listan 12:ntena debytoiva Hi-tack jäänee lukijalle oudoksi, vaikka kertoisi samo jen hollantilaishemmojen saaneen yhden hitin vuonna 1997 nimellä Klubbheads. Say Say Sayn lauluosuudet ovat sitäkin tutumpia, sillä ne noukittiin Paul McCartneyn ja Michael Jacksonin samannimiseltä singleltä. Se nousi 22 vuotta sitten meillä singlemyynnin ykköseksi ja jukebox-listan neljänneksi.

Näyttävän albumidebyytin tehnyt Lapko lainasi All the Best Girls -nimen Bogart Companylta, mutta on vielä aloittelija Dariniin verrattuna. Nuorimies esittäytyi listoillamme direstraitsmaisesti hitillä Money for Nothing, ja uuden singlen nimeä Who’s That Girl käytettiin kahdessakin 80-luvun suosikkilaulussa – esittäjinä Eurythmics ja Madonna.