26.7.17

6–7/2006 (Rumba 3)

Kärkikaksikon takana 50 hittiä -listalla on suuri pistetyhjiö, ja viimeisestä mitalisijasta käytiin tasainen kisa. PMMP:n Matkalaulu harppasi kolmoseksi aika pienellä pisteparannuksella, ja yllättävän korkealla on myös Flinchin Liikaa – korkeammalla kuin mihin Apulannan ja Nylon Beatin samannimiset hitit ylsivät.

Matkalaulun seurana tilastossa ovat Popedan Katsastuslaulu ja Olavi Uusivirran Hautalaulu. Aiemmin laulu-päätteinen yhdyssana on kelvannut hitin nimeksi hädin tuskin kerran vuosikymmenessä: 90-luvulla Värttinän Marilaulu, 80-luvulla Yön Joutsenlaulu ja 70-luvulla Fredin Rakkauslaulu. 60-luvulla saatiin sentään Simo Salmisen trilogia Rotestilaulu, Pornolaulu ja Politiikkalaulu.

Listalla debytoi yhtä aikaa kaksi kolumbialaista artistia. Sekä singlemyynnissä että radiosoitossa nouseva Juanesin La camisa negra uhkailee kärkisijoja jo ensi viikolla, mutta Carolina Marquezin Pleasure Ground taitaa edustaa sinkkutilaston tuttua päiväperho-osastoa. Suuri osahan niistä on yhden tai kahden dance-putiikin importeja, jotka joskus aiheuttavat sekaannusta: Darinin tuorein virallinen julkaisu ei meillä ole Want Ya!, vaan Who’s That Girl.

Vihdoinkin: vasta 33. yrittämällä Madonna ylitti 50 hittiä -listalla 3000 pisteen rajan, eli Hung Upia voidaan nyt pitää hänen menestyneimpänä biisinään Suomessa. 24:ntenä näyttäytyvä Samantekevää on Tiktakin 18. listamerkintä, mikä on suurin numero sellaiselta artistilta, jolta ei ole julkaistu hittikokoelmaa.