28.7.17

2–3/1998 (Rumba 1)

Too Much viettää vaivattomasti neljännen viikkonsa 50 hittiä -listan kärjessä ja näyttää jatkavan Spice Girlsin häkellyttävää putkea. Edelliset viisi sinkkua ovat kaikki keränneet yli 2000 pistettä eli neljä nappia. Samalla pikkulevyllä julkaistut Who Do You Think You Are ja Mama saivat yhteensä noin 2500 pistettä; ensinmainittu olisi päässyt yksinäänkin kahteen tuhanteen, koska ilman Mamaa sille olisi annettu parempi albumimyyntikerroin.

Alkuvuonna ovat uutuudet ja nousijat totutusti harvinaisia. Tätäkö kompensoi almusingle Perfect Dayn omituinen menestys? Hyvän sinkkumyynnin toki ymmärtää, mutta tuo sekalaisen julkkiskatraan tolkuton ketjumölinä saa vielä enemmän pisteitä radiosoitosta ja kiipeää kolmossijalle! Spice Girls komeilkoon ykkösenä vaikka vappuun asti, jos vakavin syrjäyttäjäehdokas on Perfect Day (kuten pahasti näyttää).

1997 oli kotimaisittain kurja hittivuosi, mutta nyt ovat sentään korkein uutuus (Miljoonasade) ja kovin nousija (Movetron) suomalaisia. Lähden pääsi 50 hittiä -tilastossa sijalle 24 ja Mombasa rynnistää 20:nneksi, mutta Movetronin albumi 3. aste ei edelleenkään mahdu Top 40:een.