28.7.17

42–43/1998 (Rumba 20)

Ilman radiopisteitäkin voi päästä korkealle 50 hittiä -listalla – teoriassa jopa ykköseksi, jos single ja albumi myyvät yhtä aikaa hyvin eikä vastassa ole megahittejä. Stratovariuksen S.O.S. pääsee nyt pelkällä myynnillä kolmanneksi, ja parin viikon päästä top viittä saattaa hätyytellä yhtä potentiaaliton radioralli, CMX:n Ei yksikään.

S.O.S. ja Ei yksikään ovat toki soineet jonkin verran Radiomafiassa, ensin mainitun satuin näkemään jopa brittiläisen VH-1:n Friday Rock Show'ssa. 50 hittiä -tulostukseen vaikuttavia pisteitä biisi saa kuitenkin vasta päästessään Radiomafian soittolistan 30 soitetuimman joukkoon. Samanlainen kynnys on muillakin osa-alueilla; albumi saattaa myydä kohtalaisen hyvin pääsemättä koskaan Top 40:een, mutta hittipisteitä saa vain sijoista 1–40.

Aikakoneen Maa-albumi debytoi epäilyttävän alhaalla, yhdeksäntenä. Tulisitko-hitin asema ykkössijalla vaikuttaa silti turvatulta, koska sillä on yhä listan parhaat radiopisteet. Ihmeen korkealla etenkin sinkkumyynnissä näyttäytyy Jorma Uotisen ensilevytys Sateinen tie. Jos balettipomon laulu-ura jatkuu samanlaisessa myötätuulessa, niin seuraava miestulokas-Emma saadaan ojentaa tälle viittäkymppiä lähestyvälle artistille. Vai onko parempia ehdotuksia?