27.7.17

43–44/2005 (Rumba 21)

Hän on täällä taas: Hung Up toi Madonnan 50 hittiä -listalle jo 34. kerran. Koska edellinen single Nothing Fails käväisi mukana tammikuussa 2004, Madonnalta ei edelleenkään ole jäänyt yhtään läsnäolovuotta väliin siitä asti, kun lista käynnistyi elokuussa 1992. Siitä taaksepäinkin singletilastosta löytyy vuosittaisia merkintöjä aina joulukuulle 1984, jolloin Like a Virgin debytoi Top 20:ssä.

Sleeping Sun 2005 korjasi kauneusvirheen, joka tahri Nightwishin ansioluetteloa alkuperäisen version jäätyä kuusi vuot ta sitten singlelistan kakkossijalle. Metallican One pääsi kolmoseksi ja ykköseksi vuosina 1989 ja 1994, ja löytyypä historiasta yksi tuplavoittajakin: Ihanaa Leijonat ihanaa peräkkäisten MM-kisojen aikoihin 1999–2000. 50 hittiä -listalla Sleeping Sun on merkitty re-entryksi, ja pisteet summataan yhteen.

Viikon korkeimmaksi uutuudeksi seppelöitiin Nightwishin sijasta Indica, jonka tv-mainoksesta särähti korvaan ilmaus ”myynyt melkein platinaa”. Lööppilehdistä tuttu melkein-retoriikka kieltämättä sopisi laajemminkin levymainoksiin: Osta melkein heti! Sisältää melkein hitin!

Levottomasta rönsyilystään tuttu singlelista on seestynyt sen verran, että Top 20:ssä on peräti yhdeksän ykkösenä käynyttä sinkkua. Yleensä pyöröovesta lappaa väkeä niin kiivaasti, että kaikista visiiteistä ei juuri jää muistijälkiä – moniko ehti havaita, että USA:n seuraava ykköshitti, Chris Brownin Run It! piti kuusi viikkoa sitten meillä sijaa 14?