27.7.17

41–42/2005 (Rumba 20)

Tuttu kaksikko jatkaa 50 hittiä -listan kärjessä, ja yhä varmemmalta näyttää sekin, että Wings of a Butterfly ja No Fear kiistelevät myös vuosilistan paalupaikasta. The Rasmus on vienyt voiton kahdesti, HIM ei kertaakaan (Join Me hävisi aikoinaan Sandstormille), mutta tällä kertaa vaaka näyttää kallistuvan pimeän valon ruhtinaiden suuntaan. (Siis kumman?)

Tutuissa maisemissa ovat myös monet viikon tulokkaista, sillä ennen uutuuksiaan CMX oli käynyt hittitilastossa jo 23, Anna Eriksson 16 ja Ricky Martin 15 kertaa. CMX:lle voi toivottaa pikaista nousua ylemmäs muiden kirjainlyhenteiden seuraan, ja Erikssonin paluu on ainakin radioasemien mieleen; hänen edelliseltä albumiltaan löytyi neljä Top 3 -radiohittiä.

Annan veroinen airplay-sankari Robbie Williams on siinä mielessä uudella maaperällä, että tähän asti miehen paras numero Suomen singlemyyntilistalla oli Freedom-esikoisen seitsemäs sija – edes megahitti Feel ei päässyt kuin 13:nneksi. Tripping debytoi nyt neljäntenä ja saattaa albumin ilmestyttyä horjuttaa suomistarojen asemia hittilistan huipulla.

Crazy Frogin Axel F roikkuu yhä Top 50:ssä päästyään kokoelmalistan kakkosen, NRJ One Hit Wondersin avausraidaksi. Eikö konnaparalle anneta edes mahdollisuutta todistaa kestotähteyspotentiaaliaan? Tupla-cd:llä on laaja kattaus tähdenlentoja ketsuppilaulusta Babylon Zoohun, mutta myös kyseenalaisia valintoja: muun muassa Culture Beat pääsi aikoinaan sinkkutilastoomme kymmenen kertaa. Eikä vain yhden hitin voimin roikuta viittä kuukautta USA:n albumikärjessä kuten MC Hammer teki.