29.7.17

41–42/1995 (Rumba 20)

Ace of Base sai singlensä 50 hittiä -vuosilistan kakkossijalle sekä 1993 (All That She Wants) että 1994 (The Sign). Tämän vuoden suhteen on jo melkoinen kiire, mutta Lucky Love on päättänyt yrittää parhaansa ja nousee 43. sijalta viidenneksi. Vuosilistan kärkipaikka on vielä monen ulottuvilla, sillä yksikään hitti ei ole ylittänyt 3000 pistettä – Scatman pääsi yhdeksän pinnan päähän. Vakavimmin ykköshitin titteliä jahtaavat Tuhat yötä ja Shy Guy: molemmilla noin 2600 pistettä ja vielä kohtalaiset  asemat viikkolistalla.

Geek Stink Breath hönkäisee vaivatta Green Dayn isoimmaksi hitiksi sijalle 10; vaikka Dookie-albumi viihtyi pitkään hyvinkin korkealla, ei yksikään sen sinkuista päässyt Top 20:een. Uusi pitkäsoitto Insomniac debytoi viidentenä, mutta sysää samalla Dookien kokonaan ulos listalta, vaikka tämä vielä viime kuussa kävi ylempänä kuin kertaakaan ennen eli sekin viitosena. Myös The Offspringin Smash on äkkiä luiskahtanut legendaarisesta Top 5-putkestaan sijalle 26.

Helsingin syysilmastoa on sulostuttanut parin viikon ajan taas uusi hittiradio, kun Energy (NRJ) aloitti virallisesti toimintansa jopa humoristisia sävyjä saaneen retropopkokeilun jälkeen. Energyn soittoraportit ovat luonnollisesti mukana 50 hittiä -listassa, ja yhtä luonnollista on verrata ensimmäisen viikon soittoja Kiss FM:n tarjontaan.

Olennaiset erot ovat odotetusti vähissä. Kotimaista soitetaan hyvin varovaisesti, samoin rajumpaa rockia. 50 hittiä -listan kärkinimistä Iron Maiden tai Arja Koriseva eivät tietenkään ylitä kummankaan kynnystä; Hard as a Rock soi Kissillä, mutta ei Energyllä – Pelkkää kuvitelmaa kelpaa Energylle, mutta ei Kissille.