28.7.17

40–41/1998 (Rumba 19)

Yökään ei voi erottaa Aikakonetta ja 50 hittiä -listan paalupaikkaa. Tulisitko on kvartetin neljäs ykköshitti ja ehkä kestäväkin sellainen, jos näinä päivinä ilmestyvä Maa-albumi menestyy läheskään edeltäjiensä malliin. Nti Grooven saavutuksessa (kymmenen ykkösviikkoa) on haastetta kerrakseen.

Manic Street Preachersin viimeviikkoisessa kärkisijassa oli enemmän rutistuksen makua; If You Tolerate This Your Children Will Be Nextin radiosoitto ja albumimyynti huipentuivat sopivasti yhtä aikaa niin, että Tulisitko kukistui vaivaisen puolentoista pisteen erolla. Sinkkumyynnissä biisi roikkui pitempäänkin sijan 15 kieppeillä.

Kesä ja alkusyksy on eletty niin pahaa hittivajetta, että lähes kaikki listan pienuusennätykset menivät rikki. Pienin 10 parhaan joukkoon riittänyt pistemäärä säilyi sitkeästi Arto Tammisen nimissä (Jäinen maa, tammikuu 1995), mutta tuokin lukema siirtyi lopulta historiaan viikko sitten. Harmi, sillä uusilla hitti- ja albumilistoilla syksyn megatarjonta liiskaa apatian alleen oikein kunnolla. Esimerkiksi E-typen Angels Crying kerää pitkän tilastokarriäärinsä parhaat viikkopisteet, mutta putoaa kuutosesta ysiksi.