27.7.17

39–40/2005 (Rumba 19)

Kärkipari vaihtaa ensi viikolla paikkaa 50 hittiä -listalla. Wings of a Butterflyn viikkopisteet ovat jo niin korkeat, että sellaisilla on viimeksi jääty kakkossijalle vuonna 2002. Suomen Radiolistallakin piste-erot enteilevät paalupaikan vaihtumista – se olisi ensimmäinen sekä HIMille että Maija Vilkkumaalle. Tai nopeasti huippua lähestyvälle PMMP:lle.

Pikkuveli ja Crazy Frogin Popcorn tiedetään covereiksi, mutta moniko tuntee Pussycat Dollsin Don’t Cha -hitin taustan? Saman biisin urbaanimpi versio kävi vi ime vuonna jenkkien Hot 100:ssa esittäjänään Tori Alamaze. Levypainoksista riippuen nuket esiintyvät sekä The-liitteellä että ilman, ja vierailija Busta Rhymes on saanut krediitin liki olemattomasta osasuorituksesta.

Viisi vuotta Overload-esikoishittinsä jälkeen Sugababesin vauhti tuntuu vain kiihtyvän: Push the Button on ylivoimainen brittiykkönen ja trion ensimmäinen Top 10 -single Suomessa. Viime vuosituhannelta asti hiljaa pysytellyt Bloodhound Gang teki lopulta listapaluun, ja jos Hefty Fine -albumi ei myy ku ltaa edeltäjänsä Hooray for Boobiesin tavoin, se ei ainakaan ole kansikuvan syy. Tai sitten on.

Lienee tarpeetonta selittää, mitä ennätystä sivuaa Finlanders-hitti En. Sen ainoa kotimainen kollega on Maija Vilkkumaan Ei. Tuontitavaroista rinnalle asettuvat muun muassa Kentin FF, Janet Jacksonin If ja Paul Hardcastlen 19, mutta ulkomailla on menty lyhemmällekin: 13 vuotta sitten 50 hittiä -listan sijalla 33 nähtiin Princen biisi 7.