29.7.17

39–40/1995 (Rumba 19)

AC/DC pitää nyt Suomen ykkössijaa sekä single- että albumimyynnissä. Toisin kuin esimerkiksi Lenny Kravitzin, Red Hot Chili Peppersin ja monen muun rocknimen tapauksessa Hard as a Rockin sinkkumyynti ei lähtenytkään jyrkkään laskuun Ballbreakerin ilmestyessä; jos menekki jatkuu ensi viikollakin, saattavat pisteet riittää myös 50 hittiä -listan kärkipaikkaan. Bon Jovin ällöballadit poislukien Hard as a Rock olisi tuolloin ensimmäinen rockiksi luokiteltava ykköshitti kolmeen vuoteen, REMin Driven jälkeen.

Pelkkää jossittelua, sanoo AC/DC:täkin väkevämmin nouseva Mariah Carey, jolle Fantasy on jo kolmas Top 5-hitti. Ja mistä sen tietää, kuinka vastahakoisesti Alla vaahterapuun luopuu paalupaikastaan? Kun Aikakoneen Tähtikaaren taa oli korkeimmillaan kahdeksantena, löytyi sijalta 7 Movetronin Romeo ja Julia, ja Taas saan lentää -singlen saavuttaessa numeron 17 oli 16:ntena Movetronin Risti nolla. Roikkumalla ykköspaikassa kvartetti varmistaa ainakin sen, että 11:nneksi nouseva Alla koivupuun pysyy sen takana. Aikakoneen albumi on myös kotimaisista levyistä  korkeimmalla, sijalla 4.

Viikon viidestä korkeimmasta debyytistä neljä on Sonyn kotimaista tuotantoa. Hausmyllyn Ikävä lokakuu nousee tasaisesti radio-, single- ja diskolistoilla, mutta muiden sijoitukset ovat määriytyneet vain radiosoiton mukaan. Iron Maideniin eivät vaikuta suhdanteet eivätkä näköjään vaihtuvat vokalistitkaan: single Man on the Edge on ehtinyt Englannissakin Top 10:een.