28.7.17

34–35–36–37–38–39/1998 (Rumba 16–18)

Kesäkooma jatkuu listarintamalla: ainoastaan kolme uutuutta löytää tiensä 50 hittiä -tilastoon, ja yli 10 prosentin pistenoususta kertova musta numeropohja koituu vain kahdeksan biisin siunaukseksi. Erityisen köyhää liikehdintä on pohjasijoilla, vaikka pistemäärät ovatkin ihan hyviä.

Karon gospelversio George Michael -hitistä Faith näytti ensin saavan viileän vastaanoton radioasemilla, mutta nyt sillä on jo seitsemänneksi parhaat radiopisteet, mikä tietää komeaa debyyttiä sijalla 23. Karon esikoishitti Blue Bayou nousi helmikuussa suoraan 29:nneksi, mutta pystyi parantamaan siitä enää yhden pykälän.

Stratovariuksen nousu 16:nneksi perustuu pelkkään singlemyyntiin (sija 3), joten kohennusta ei liene paljon luvassa. Klamydia on sen edellä sinkkulistalla, mutta koska Onnesta soikeena -cd:llä on kuusi biisiä ja nimiraita niistä viimeisenä, se saa pisteitä 50 hittiä -listalla eri kriteereillä.

Aerosmithin I Don't Want to Miss a Thing on ylivoimaisin ykkönen sen jälkeen, kun ison laivan vajoamista säestettiin vastaavanlaisella möhköballadilla. Titanicin jälkeen elokuva-albumit eivät ole saavuttaneet kummoisiakaan asemia Suomen Top 40:ssä, mutta nyt neljällä Aerosmith-raidalla höystetty Armageddon kiipeää sentään sijalle 22 ja kaksi Top 20 -hittiä (Come with Me, Deeper Underground) sisältävä Godzilla debytoi 37:ntenä.