27.7.17

37–38/2005 (Rumba 18)

Vaikka Wings of a Butterfly otti myyntisinkun myötä jättiloikan kohti 50 hittiä -listan kärkeä, ykköseksi sillä ei ole asiaa vielä muutamaan viikkoon. No Fear määrää meillä, mutta britit katsovat vientibändejämme toisin silmin: voikärpäsen siivet lennättivät HIMin kymmenenneksi, kun The Rasmus sai tyytyä sijoihin 43 (single) ja 65 (albumi).

Maija Vilkkumaan hiteillä on eletty tiukasti vuodenajassa: ensin kaupattiin Kevätpörriäistä, sitten biisi nimettiin Kesäksi ja nyt on saapunut se surkea syys. Ei ihme, että radiot lankesivat tämän logiikan edessä ja nostivat Liian kauan -kappaleen Suomen Radiolistan kakkoseksi. Tätä ennen Maijan korkein sijoitus oli yhdeksikkö (Ei saa surettaa).

Kaikki tietänevät, että tuore PMMP-radiolohkaisu Pikkuveli on Noitalinna huraa! -tuotant oa eikä esimerkiksi samalla nimellä Kirkalle suomennettu Sweet-hitti Little Willy (1972). Intro-lehdessä oli tuolloin nokkela pilapiirros, jossa levymyyjä toteaa Kirkan Pikkuveljeä kyselevälle: ”Ei ole, mutta on pikkusiskoa ja isoveljeä!” Käsissä tietenkin Muskan ja Sammyn levyt.

34:nneksi nousseen Elämääni eksynyt -hitin seuraajaksi valittu Muistoja muistoja vain on sekin käännös, vuoden sisällä jo Lara Fabianin ja Tina Cousinsin listoilla kierrättämä Black-klassikko Wonderful Life. Vaikka Kirka-levyjen myynti on ollut pitkään laskussa, kaikki 80-luvun comebackin jälkeiset pitkäsoitot ovat yltäneet Top 20:een – neljän cd:n kokoelmakin.