29.7.17

39–40/1996 (Rumba 19)

Kisailu 50 hittiä -listan aitiopaikoista on tasaista, suorastaan tasapaksua. Aki Sirkesalo saa toisen ykkösensä keskimääräistä pienemmin pistein (177,26), mutta yli sadan viikkopisteen hittejä on enemmän kuin koskaan eli 21! Kun vielä tilaston vahvimmat nousijat sijoittuvat juuri Top 20:n alapuolelle, seuraavien viikkojen pistekäyrät piirtynevät vieläkin oudommiksi.

Tasaisuuden takia muutama biisi on hyvästä saldosta huolimatta jäänyt harmillisesti ilman Top 10-sijoitusta, etummaisina The Cardigansin Lovefool ja Leila K:n Rude Boy. Ruotsalaisia lohduttakoon monipuolinen edustus Solid Basesta Fridaan – sveduksihan Fridakin kai lasketaan, vaikka syntyi Norjassa ja asuu nykyään Sveitsissä. Uuden maan 50 hittiä -ympyröihin tuo sijan 25 Ricky Martin, joka on puertoricolainen.

Cover- ja käännöslauluista ihmeellisin on Scooterin I'm Raving, joka mukailee Marc Cohnin hittiä Walking in Memphis aivan samalla tavoin kuin brittiläinen Shut Up and Dance neljä vuotta sitten. Tosin Shut Up and Dance joutui maksamaan itsensä huonovointiseksi ja vetämään singlen myynnistä heti debytoituaan Englannin listan kakkosena.