29.7.17

37–38/1996 (Rumba 18)

On mukavaa saada taas hiukan vaihtoehtoisempi ja yllättävämpi ykkönen 50 hittiä -listalle. Vuoden neljä ehdotonta hittijyrää eli Missä se Väinö on?, Macarena, Coco Jamboo ja Killing Me Softly ovat nimittäin pallotelleet paalupaikkaa huhtikuun lopulta asti. Tuoreen kärkibiisin, Sueden Trashin sijoituksessa ei ole kuitenkaan mitään kyseenalaista; ero Aikakoneeseen on kiistaton, lähes 30 pistettä.

Sueden menestys Suomessa on noterattu näkyvästi Music Weekin International Focus -palstalla – jo ennen kuin Coming Up -albumi teki upean debyyttinsä. Trash on nimittäin niittänyt listasijoja kotimaansa ulkopuolella vain Pohjoismaissa, ja Suomen singlemyyntilista saattaa hyvinkin olla ensimmäinen tilasto, jossa Sueden mikään sinkku on mennyt ykköseksi asti; Britanniassa temppu ei ole onnistunut.

Trashin todennäköisin uhkaaja ensi viikolla on Aki Sirkesalon Seksuaalista häirintää, etenkin jos uusi Aika-albumi debytoi niin ylhäällä kuin odottaa sopii eli mitalisijoilla. Kotimaisia uutuuksia kaivataan albumilistalle, sillä tämän viikon 12 tulokkaasta vain yksi on Suomesta.

50 hittiä -listan tulokkaista kolme korkeinta menee suoraan ennätyskirjoihin. Sijoista 20–30 on näet niin tiukka kiista, että peräti kuusi laulua joutuu tyytymään sijalukuunsa korkeammilla pisteillä kuin koskaan ennen – näiden joukossa Hero of the Day ja Insomnia. Ja seuraava uutuus, Leevi and the Leavingsin Laura Jenna Ellinoora Alexandra Camilla Jurvanen... ehkä arvaatte, millaisia ennätyksiä se rikkoo. Biisi debytoisi ylempänäkin, jollei Radiomafian tuorein soittolista olisi myöhästynyt  tulostuksesta.