29.7.17

39–40/1994 (Rumba 19)

Wet Wet Wet pitää ykkössijansa 50 hittiä -listalla, mutta albumisarjassa valta vaihtui. REMin Monster on vasta toinen suoraan albumilistan kärkeen noussut levy tänä vuonna – ensimmäinen oli ZZ Topin Antenna.

Kummallisimmin Rumban listalla käyttäytyy Puolikuun Ota minut nyt. Käytyään sijalla 11 se putosi Top 50:stä ulos, mutta pitkäsoiton ilmestyttyä myös radiosoitto kääntyi uuteen nousuun. Albumi Nyt ei ole päässyt lainkaan 40:n myydyimmän joukkoon, mutta Ota minut nyt ylittää vanhoilla päivillään kärkikympin kynnyksen.

Tavallista nopeammin tulee hittiportaikkoa alas kunniakkaasti sinnitellyt 7 Seconds: kahdessa viikossa kolmossijalta 37:nneksi! Vastaava romahdus löytyy lokakuulta 1992, jolloin Madonnan This Used to Be My Playground (ekan 50 hittiä -listan ykkönen) nuljahti hopeapallilta sijalle 34.

Lähinnä herjanomaisesti totesin kesällä, että Johannes Virolaisen listaikäpresidentin titteli voisi joutua katkolle Veikko Lavin levyn ilmestyessä. Ja eikös 82-vuotiaan Lavin Päivä kerrallaan kerännyt viime viikolla radiopisteitä sijan 40 edestä! Tällä viikolla biisi saa tyytyä numeroon 59.