29.7.17

37–38/1994 (Rumba 18)

Kaksi vuotta sitten REMin Drive nousi ensimmäisenä ja ainoana singlenä suoraan 50 hittiä -listan ykköseksi. Kun lista muuttui jokaviikkoiseksi, on moisen tempun mahdollisuus äärimmäisen teoreettinen, mutta What's the Frequency, Kenneth? jatkaa linjaa ja tekee viikoittaislaskennan ennätyksen debytoimalla seitsemäntenä. Tämä ei välttämättä ole hyvä enne, sillä tähänastisista entryistä korkeimmat, Princen Letitgo (8) ja Dingon Nähdään taas (12), lähtivät nopeasti laskuun.

Ainakin ykkössijaan REMillä on matkaa – Love Is All Around kerää listan korkeimman pistemäärän sitten Samuli Edelmannin parhaiden päivien. Edelmannista puolestaan tulee tällä viikolla ensimmäinen artisti, joka on saanut kolme hittiä Top 5:een vuonna 1994.

Kylie Minoguen kuutossija on listan historian paras australialaisasetelma; AC/DC:n liveversio Highway to Hellistä kävi aikoinaan yhdeksäntenä. Muita Top 50:een päässeitä aussiakteja ei ole kuin kolme: INXS, Midnight Oil ja Nick Cave. USA päihittää tämän viikon hiteillään niukasti Englannin (11–9) – Reel 2 Real on nimittäin tietääkseni kotoisin New Yorkista.

Kotimaan hittien nirkoisuus (17) juontuu levymyynnin puolelta. Albumilistan Top 20:ssä on vain kolme suomalaislevyä, eivätkä pikkulevypuolellakaan pärjää kuin Heikki Hela ja kunnioitettavat 1300 singleä myynyt 2. maanantai – kunnioitettavaa ainakin niin huteralla "laulusuorituksella" kuin millä naissolisti korviamme hivelee.