29.7.17

38–39/1997 (Rumba 18)

Elton Johnin Candle in the Wind 1997 nousee 50 hittiä -listalle paremmilla pisteillä (141,94) kuin mikään tulokas jokaviikkoisten listojen aikana, mutta kovatasoisen taiston takia jää yhden sijan päähän REMin debyyttiennätyksestä (What's the Frequency, Kenneth?, sija 7). REM saavutti aikoinaan paikkansa miltei 30 pistettä pienemmällä saldolla kuin Elton; lähimmäs Diana-tribuutin pinnoja on päässyt suoraan 9:nneksi noussut Fugeesin Killing Me Softly (127,57).

Vaikka Something About the Way You Look Tonight on tuon kohusinkun ykkösraita, lienee kohtuullista antaa sille singlemyynnistä pisteitä vain b-puolikriteerillä. Sille on kuitenkin luvassa mehevä potti The Big Picture -albumin myynnistä, ja Elton John on matkalla kohti tilastohistorian ensimmäistä kaksoisjohtoa.

Scooterin The Age of Love pääsi vaivihkaa puikahtamaan 50 hittiä -listan ykköseksi ennen Barbie Girlin huippuhetkiä, mutta samanniminen albumi yllättää toisensuuntaisesti jäätyään nelossijalle. Scooterilla on vuoden sisällä ollut neljä niin isoa hittiä (I'm Raving, Break It Up, Fire ja The Age of Love), että albumikysynnän luulisi kasvaneen ainakin suuremmaksi kuin CMX:n triplalla tai Led Zeppelinin kokoelmavanhuksella.

Hittilistan Top 10:ssä on paitsi kaksi Eltonia myös kaksi tanskalaisaktia, kun Aquan seuraksi rientää Maria Montell. Apulanta miehittää sijat 16, 18 ja 28 levy-yhtiökilpailun tuodessa tilastoon sekä uutta että vanhaa Dr. Albania. Yllättävin tuplaedustus on silti The Vervellä, jonka The Drugs Don't Work nousee 42:nneksi tekemään seuraa hapanimelälle sinfonialle.