29.7.17

40–41/1997 (Rumba 19)

Candle in the Wind 1997:n valtakausi 50 hittiä -listalla näyttää jäävän yhteen viikkoon. Koska sen radiosoitto kääntyi alkuhuumasta heti laskuun, pääsi saman sinkun toinen raita Something About the Way You Look Tonight albumimyyntipisteillään ohi. Elton John on tilastomme ensimmäinen kaksoisjohtaja, samoin ainoa jolla on kaksi peräkkäistä ykköshittiä.

Viisikymppisten brittien yliedustuksen varmistaa nelossijalla tutajava The Rolling Stones, ja henkisiä ikätovereita saarivaltakunta tarjoaa vielä sijoille 6 ja 7 (...no ei kai nyt sentään). Aqua pitää muun maailman puolta varsin sitkeästi – se saattaa jopa palata kärkeen, jos nousu paikallisradiolistalla jatkuu. Ensi viikolla Me & My menettää menestyneimmän tanskalaishitin tittelin, kun Barbie Girl peittoaa Baby Boyn.

Vaikka taulukko näyttää Apulannan sinkkuduolle siistin tasaista nousua, oikeasti niiden pisteet ovat jumittuneet sadan tuntumaan. Lista on vain tuolta kohdalta ”pehmentynyt” – yläpuolelta putoilee hittejä alas enemmän kuin alhaalta kiipeää ohi. Liikaa ja Mitä vaan, samoin kuin Tehosekoittimen Hyvä karma saavat tavalliseen tapaan miltei kaikki pisteensä singlemyynnistä, mutta tuokin riittää takaamaan Levy-yhtiölle kotimaisten hittien kolmoisjohdon.