29.7.17

36–37/1997 (Rumba 17)

Puff Daddy, Faith Evans ja 112 jaksavat juuri ja juuri viidennen viikon 50 hittiä -listan kärjessä. Vaikka Backstreet Boys on vain 1,24 pisteen päässä paalupaikasta, seuraava ykköshitti on todennäköisesti Hansonin Where's the Love. Sillä on yllättäen tilaston parhaat radiopisteet, ja sinkkukin on lähtenyt riuskaan myyntiin.

Myös Scooterin The Age of Love lähestyy huippua uhkaavammin kuin mitä kahden sijan parannus (7–5) ennakoi. Prosenteissa laskettuna sen pistenousu on lähes sama kuin viikon kovimmaksi nousijaksi tituloidulla Mr. Presidentillä. Take It to the Limit ei luultavasti kipua 20. sijaansa ylemmäs; kun Night Club -albumikin näyttää hyytyvän 12:nneksi ja E-rotic tippuu jo liukkaasti Top 10:stä, valtaa mielemme outo huojennus.

Rasmuksen Playboys debytoi korkeammalla (21) kuin mikään hitti lähes kolmeen kuukauteen ja vetää mukanaan vanhoja jääriä uusiin elämyksiin: sekä Eino Grön, Genesis että Heikki Silvennoinen ovat ensi kertaa 50 hittiä -listalla! Heikin alter ego Matti Näsä on kylläkin päässyt sijalle 15. Genesistä voi pitää ajoituksen mestarina, sillä Congo on tasan kahdestuhannes tilastoomme noussut laulu.

1997. laulu eli Antiloopin In My Mind on sikäli tervetullut, että ruotsalaisia hittejä ei ole ollut mukana moneen viikkoon. Itse asiassa koko vuonna ei 20 parhaan joukossa ole nähty muita sveduja kuin Pandora, ja hänenkin kaksi uusinta sinkkuaan jäivät Top 30:n huonommalle puolelle. Backstreet Boysilla on sentään ruotsalainen tuotantotiimi.