27.7.17

35–36/2005 (Rumba 17)

No Fear hallitsee jo nyt suvereenisti 50 hittiä -listaa, vaikka iso osa pistepotista (kuten albumimyynti) on vasta tuloillaan. Viimeksi arvelin, ettei The Rasmus vieläkään saavuttaisi Suomen Radiolistan paalupaikkaa, mutta ero Karhusaareen on kuroutunut nopeasti. Jos No Fear menee ohi, siitä tulee vuoden ensimmäinen sekä single-, hitti- että radiolistan ykköseksi noussut biisi.

Rasmuksen ja HIMin albumeille saatiin sovituksi kahden viikon ilmestymisväli – jossain vaiheessahan niille oli merkitty sama julkaisupäivä. Tilastojen kannalta pienempikin pelivara olisi riittänyt, sillä Rasmuksen aiemmat listaykköset (Into ja Dead Letters) viihtyivät kärjessä vain viikon. HIMin viimevuotinen kokoelma ei viihtynyt siellä lainkaan.

Gwen Stefanin albumilta on napattu järjestyksessä neljä ekaa raitaa singleiksi, eikä tahti tunnu laantuvan: kakkos-, kolmos- ja kuutossijan jatkoksi Cool loikkasi 50 hittiä -listan hopeakorokkeelle. Se on hyötynyt edeltäjiään paremmista albumimyyntipisteistä, sillä Love Angel Music Baby lähti parhaaseen liitoonsa vasta puolen vuoden listallaolon jälkeen.

Viikon yllättävin nousija on Barbadoksella syntynyt 17-vuotias Rihanna Fenty, jonka Pon de Replay haravoi pisteitä laajalta alueelta eli on ihan oikea hitti. Suomi- ja jenkkilistoilla ei ole enää paljonkaan yhteistä, mutta löytyy Rihannan lisäksi muitakin: USA:n sijoilla 50 (single) ja 19 (albumi) komeilee Crazy Frog.