29.7.17

35–36/1996 (Rumba 17)

Kuuden viikon maksimitaika säilyy 50 hittiä -listan ykkösissä. Juuri kun Killing Me Softlyn johto oli ylivoimaisimmillaan, single vedettiin pois myynnistä. Samaan aikaan toisesta kestohitistä, Coco Jamboosta julkaistiin uusi remix-sinkku, jonka tuomien pisteiden turvin biisi palaa 15. listaviikollaan ykkössijalle.

Sinänsä sopii ihmetellä, mitä kukaan hyötyi siitä, ettei Killing Me Softlya saa enää singlenä. Albumin kysyntä ei ainakaan listasijojen mukaan kasvanut (The Score tipahtaa kolmosesta kuudenneksi), mutta Softly menetti mahdollisuutensa nousta vuoden ykköshitiksi. Macarena saavutti tällä viikolla kaikkien aikojen neljäntenä lauluna seitsenkertaisen nappihittirajan (3500 pistettä), ja tätä menoa Coco Jamboollakin on paremmat mahdollisuudet uhata Macarenaa.

Tilastoteknisesti mielenkiintoiseen valintaan päädyttiin myös Aikakoneen Keltainen-hitin kanssa. Sitä myydään vain McDonald'seissa erikoishintaisen kokoelma-cd:n täkynä, jonka myynti ei näy listoilla; Keltaisen kolmossijaan oikeuttavat pisteet tulevat yhä yksinomaan radiosoitosta. Ensimmäistä kertaa 11 viikkoon Top 10:ssä on enemmän kuin yksi suomalainen biisi, kun Laura Voutilaisen Teethän sen kiipeää albumimenestyksen siivellä Aikakoneen seuraksi sijalle viisi.

Tieto siitä, että Prodigyn himoittu kolmosalbumi siirtyykin ensi vuoteen, näyttää nostavan taas Firestarterin menekkiä. Jo 24 viikoksi singlemyynnin Top 20:een juurtunut Firestarter soi myös kokoelmalistaa johtavan Techno & Dance 8:n avausraitana.