29.7.17

35–36/1994 (Rumba 17)

Selvän laskukauden jälkeen 7 Seconds on onnistunut lisäämään pisteitään ja viettää jo kuudennen viikon 50 hittiä -listan ykkösenä. Ensi viikon kisa Wet Wet Wetin kanssa saattaa ratketa niin tulkinnanvaraisen seikan kuin Love Is All Aroundin albumipistekertoimen perusteella.

Kun tavallinen singlelohkaisu on oikeutettu kuuden viikon ajan saamaan 100% emoalbuminsa listapisteistä (tuon jälkeen prosentti asteittain putoaa), niin hittikokoelmalta poimittu sinkku ei mielestäni ansaitse yhtä suurta bonusta – se on vain yksi ostotäky monen joukossa. Tällainen hitti on normaalisti saanut 65% tai uusintajulkaisuna vain 50% pitkäsoiton saldosta.

Love Is All Around on kuitenkin tavallista merkittävämpi täky – eiväthän suomalaiset ole juurikaan korviaan lotkauttaneet Wet Wet Wetin aiemmille levytyksille. Jos siis End of Part One jatkaa vielä nousuaan albumilistalla Love... häviää 65 prosenttinsa takia niukasti 7 Secondsille, niin joku voisi pitää sitä moraalisena listaykkösenä. Katsotaan.

Crash Test Dummies putosi 11 viikon jälkeen albumikärjestä, mutta Mmm Mmm Mmm Mmm on roikkunut Rumban listalla yhtä pitkään kuin vuoden suurin hitti Jos sulla on toinen eli 21 viikkoa. Ensi viikolla sen syrjäyttänee bändin uusi single God Shuffled His Feet – myös CTD:n paalupaikan vieneeltä The Prodigylta pykätään vihdoin ulos sähäkkä Voodoo People.