29.7.17

34–35/1997 (Rumba 16)

Radio Nova on tästä viikosta lähtien mukana 50 hittiä -listan pistepaneelissa. Kuten oheinen soittoraportti kertoo, kovin suurta yhtenevyyttä listakärkeen ei löydy; biisit ovat vanhoja tai outoja ja erittäin ulkomaisia. Yllättävin vaikutus lienee se, että Novan ansiosta Ultra Natén Free palaa 50:n joukkoon.

Niin Nova kuin moni muukin radio on äkkiä tarttunut kuukausia sitten julkaistuun Princessa-sinkkuun Try to Say I'm Sorry. Se ottaa 10. listaviikollaan jättiloikan 16:nneksi. 70 prosentin pistelisäyksestään huolimatta se on vasta neljänneksi kovin nousija edellään Men in Black, The Age of Love ja Rööperin kuu. Lista värähtelee siis kiitettävästi, vaikka uutuuksia on vain neljä.

Tulokkaiden joukossa on lopultakin tanskalaisen Aquan Barbie Girl, josta on kasvamassa tuhoisa radiohitti mm. USA:ssa. Jenkkimarkkinoiden kannalta merkittävä julkaisu on myös 32:ntena debytoiva Elton John -single Something About the Way You Look Tonight. Elton on nimittäin historiallisesti ollut Hot 100:n Top 40:ssä vuodesta 1970 alkaen joka vuosi, mutta ei tammikuun 1996 jälkeen.

Toisena viikkona peräkkäin kärkikymmenikköön ei mahdu yhtään suomalaista hittiä. 11:nneksi nouseva Mamban Vastustamaton kärsi hieman Novan mukaantulosta – sehän on ykkösenä paikallisradiolistalla, jonka painotus putosi nelisen prosenttiyksikköä. Paitsi että kotimaisia lauluja on vähän, ne ovat lyhytikäisiä. Ainoat yli 10 viikkoa listalla kestäneet suomalaiset koko kesänä ovat halpoja singlejä kaupitelleet Apulanta, Tehosekoitin ja Rasmus!