29.7.17

33–34/1996 (Rumba 16)

Killing Me Softly viettää jo viidettä viikkoa 50 hittiä -listan kärjessä, ja niin suurella erolla kakkoseen (yli 100 pistettä), että yhden ennätyksen on pakko rikkoutua: jokaviikkoisten listojen aikana mikään biisi ei ole kestänyt ykkösenä kuutta kertaa enempää. Tuorein kuusiviikkoinen, Los Del Rion Macarena on uumoillusti noussut vuoden suurimmaksi hitiksi ja kaikkien aikojen listallakin kahdeksanneksi.

Mutta olinpa höperö väittäessäni, että Macarena olisi vasta toinen ykkönen, jossa lauletaan muulla kielellä kuin suomeksi tai englanniksi. Juuri edellisellä kärkihitillä (tiedätte kyllä millä) kuultiin ja kuullaan Malang Cissokhon mandingonkielistä vokaalitaidetta. Se kolmas siis oli muinoin 7 Seconds.

Kummeli-musiikin alamäki ei tunnu heijastuvan Heikki Helan soolouraan. Kummelistories-albumihan ei päässyt Top 40 -listalle lainkaan, vaikka edellinen Artisti maksaa eteni ykköseksi asti ja poiki kaksi Top 20 -hittiä. Helan paluusinkkuun Rakkaus muuttaa on tartuttu hanakimmin Radio Suomessa, ja paikallisradioissakin on reagoitu lupaavasti. Aplodeja myös U96:lle, jonka A Night to Remember on jo kymmenes visiitti 50 hittiä -tilastossa. Vain viisi artistia on nähty listalla useammalla biisillä.

Kuoppamäen siskokset Inka ja Anna laulavat 50 hittiä -listalla yhtä aikaa sijoilla 13 ja 49. He eivät ole ensimmäiset sisarukset tällä asialla, mutta ainoat joiden isälläkin on hittirekisteri: Jukka on käynyt sijalla 29 kappaleellaan Radiosta rokin kuulen. Ilkka ja Ismo Alanko ovat esiintyneet tilastossamme samaan aikaan, samoin Janus Hanski sekä Annan että Pinjan kanssa.